Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Welk verschil maakt Tournée Minérale bij alcoholcontroles?

Met Tournée Minérale proberen Stichting tegen Kanker, De DrugLijn en andere organisaties de feestdagen achter de rug te laten. Met een maand geen alcohol tijdens februari vermijdt je niet enkel spanning bij alcoholcontroles, vooral je lichaam plukt de vruchten. Wat waren de resultaten van Tournée Minérale?

 

Wat waren de resultaten van Tournée Minérale?

Onderzoekers aan de Universiteit van Gent onderwierpen deelnemers van Tournée Minérale aan 3 vragenlijsten: bij de start van de maand, op het einde en 6 maanden later. Daaruit bleek dat nuchtere alcoholcontroles nog het minst van de voordelen waren die de deelnemers ervoeren. De 15.257 mensen die alle vragenlijsten invulden, bleken namelijk een permanente gedragswijziging te ondergaan ten opzichte van alcohol. Voor de actie dronken de deelnemers gemiddeld 10 glazen alcohol per week. Een half jaar later was dat verminderd tot 8.

Bovendien gaven ze ook aan zich veel beter te voelen tijdens de actie.

De controlegroep die niet deelnam toonde die daling niet, waardoor de feestdagen uitgesloten kunnen worden als hoofdreden voor de initiële alcoholconsumptie.

 

Waar komen die resultaten vandaan?

De conclusies van Universiteit Gent bewijzen dus het blijvende effect van Tournée Minérale voor alle deelnemers. Dat zou grotendeels te maken hebben met bewustwording omtrent alcoholgebruik tijdens de 'droge' maand. Deelnemers ondervinden dan namelijk aan den lijve welke negatieve effecten alcoholgebruik hebben op het lichaam. Ze geven ook aan nadien gemakkelijker alcohol te kunnen weigeren en er minder snel zelf naar te grijpen.

Vlaams Minister van Welzijn Jo van Deurzen pleit daarom voor herhaaldelijke deelname. Zo zou niet iedereen permanent gezonder zijn en alcoholcontroles probleemloos doorstaan, het zou ook de permanente veranderingen versterken.

 

Wat zijn mogelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik?

Zowel lichamelijk als wettelijk hangen er heel wat gevolgen vast aan overmatig alcoholgebruik. De initiatiefnemers benadrukken de fysieke voordelen op de website van Tournée Minérale, met onder andere de nadruk op gewichtsverlies en betere slaapkwaliteit. Maar ook wettelijk bespaart een maand zonder alcohol je potentiële problemen. De alcoholcontroles ken je al, maar ook openbare dronkenschap en zelfs dronken fietsen kunnen hoge boetes en mogelijke bijkomende straffen opleveren. Tournée Minérale kan dus enkel een goed plan zijn.

 

Welke straffen kan ik krijgen voor rijden onder invloed? Hoe kan ik mijn rijbewijs verliezen door dronken te fietsen? Vraag advies aan de specialisten van Boetecalculator.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel