Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe vier jij: BOB of boete dronken rijden?

 

Op 1 december startte de wintercampagne van BOB, die zal lopen tot 29 januari. Al meer dan 20 jaar, sinds 1995, werkt het VIAS samen met de Belgische Brouwers om de Belgische wegen zo veilig mogelijk te houden tijdens de feestdagen. Hoe ziet die campagne er dit jaar uit? Wat kan ik doen om BOB nog meer te steunen? Dat ontdek je hier.

 

Hoe pakt BOB dronken rijden aan in 2017?

Met de huidige wintercampagne speelt BOB op het gevoel van potentiële chauffeurs. Met de leuze ‘BOB en trots erop’ schakelt de organisatie trotse BOB’s in om zelf deel te nemen aan de campagnes. Ze ontlopen namelijk niet gewoon een boete dronken rijden, ze houden vooral hun naasten veilig. En dat moet in de schijnwerper komen.

Hun fiere gezichten zullen te zien zijn langs autosnelwegen en ze worden ambassadeurs voor de verkeersveiligheid. De deelnemende steden en gemeentes krijgen materiaal om hun plaatselijke BOB’s extra in de verf te zetten met onder andere banners en personaliseerbare poster. Persoonlijke appreciatie voor elke trotse BOB, dus.

 

Wat doet de politie anders tijdens de BOB-campagne?

Ook de politie pakt de controles dit jaar anders aan. In plaats van groots opgezette controleposten, houden ze het nu kleiner. Door sociale media en specifieke apps merkten ze voorbije jaren dat chauffeurs de controleposten te snel ontdekken en dus gemakkelijk vermijden. Om tegen te gaan dat chauffeurs sluipwegen nemen met veel zwakke weggebruikers, zullen de controleposten nu maar 40 minuten op dezelfde plaats blijven.

Naast de controleposten schakelt de federale politie ook vliegende brigades in om verdachte chauffeurs uit het verkeer te halen. Daarmee willen ze minder chauffeurs tegenhouden die zich wel aan de regels houden en meer mensen strikken die wel een boete dronken rijden verdienen.

 

Wat kan ik doen om trots BOB te zijn?

De BOB-campagnes benadrukt dit jaar niet enkel nuchter rijden, maar ook andere manieren om je familie, vrienden, partners, kinderen en anderen veilig te houden. Zo kan je niet gewoon alcoholvrij blijven de hele avond, maar ook ruim op voorhand taxi’s boeken, regelingen voor het openbaar vervoer bijhouden, fijne slaapplaatsen voorzien en meer. Een trotse BOB houdt iedereen veilig, achter het stuur of niet. Die boete dronken rijden vermijden? Dat is gewoon mooi meegenomen.

 

Hoe hoog kan een boete dronken rijden oplopen? Wat kan ik doen om ze aan te vechten? Vraag raad aan de specialisten van Boetecalculator.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel