Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 002 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Te veel snelheidsovertredingen tijdens flitsmarathon? - Boetecalculator

  • Flitsmarathon werd via alle mogelijke kanalen aangekondigd.
  • Alsnog 35 561 snelheidsovertredingen geregistreerd.
  • 107 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Van 11 tot 12 oktober 2017 werd de 8ste, en tot nog toe grootste, flitsmarathon georganiseerd. Met man en macht controleerde zowel de lokale als federale politie actief of we ons schuldig maakten aan een snelheidsovertreding. En de resultaten zijn teleurstellend. Maar liefst 2,8% van de bestuurders werd betrapt op te snel rijden. Grote kans dus dat je zelf ook werd geflitst tijdens deze grootschalige flitsmarathon. In afwachting van een eventueel proces-verbaal, nemen we alvast even de resultaten onder de loep. 

Iedere Belg moet op de hoogte geweest zijn van de flitsmarathon! Alle mogelijke middelen werden immers ingezet om deze sensibiliseringscampagne aan te kondigen. De pers werd ingelicht, het was te lezen op social media en er werd zelfs een ontroerende video verspreid waarin te zien was hoe ouders van verongelukte kinderen en snelheidsovertreders met elkaar in gesprek gingen. Een snelheidsovertreding blijft één van de voornaamste oorzaken van een dodelijk ongeval op de weg. De politie hoopte dan ook dat dit emotioneel filmpje bestuurders bewust zou maken van hun verantwoordelijkheden wanneer ze het gaspedaal indrukken.

Helaas... Van de 1,2 miljoen gecontroleerde voertuigen reden 36 561 bestuurders te snel. Er werden maar liefst 107 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Dat zijn er 29 meer dan bij de vorige editie van de flitsmarathon. Die vorige editie werd gehouden in april van dit jaar. Toen werden er 2,84 voertuigen betrapt op een snelheidsovertreding en werden er dus 78 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Maar er is ook positief nieuws. Desondanks de vele actuele berichten over dodelijke slachtoffers op onze Belgische wegen, blijkt het aantal verkeersdoden toch te dalen. Daar mogen we echter geen vrede mee nemen. Elke verkeersdode is er een te veel! En rekening houdende met de resultaten van deze flitsmarathon, is het dus belangrijk om alsnog een krachtige boodschap over te brengen aan de vele koppige bestuurders. Daarom zal zowel de lokale als federale politie dagelijks acties blijven organiseren. De snelheidsovertreding zou volledig moeten verdwijnen.


Zelf een snelheidsovertreding begaan? Bereken je boete met onze handige boetecalculator.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel