Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
 • Stap 1
 • Stap 2
 • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

<< Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Stressvrij de weg op tijdens de Week van de Mobiliteit

 • Verkeersagressie is een veel voorkomend fenomeen
 • Verkeersboetes in verband met verkeersagressie kunnen hoog oplopen
 • Door te ‘autominderen’ wordt stress aangepakt

Afgelopen week dook een filmpje op waarin een bestuurder als een dolle over de E40 raast. Jammer genoeg zijn filmpjes als deze geen uitzondering. Levensgevaarlijk, en bovendien leidt verkeersagressie ook tot fikse verkeersboetes. Hoe kunnen we verkeersagressie vermijden? Tijdens de Week van de Mobiliteit worden alternatieven aangeboden.

Een verkeersagressor hoeft niet per se een laagopgeleide, werkloze man tussen 25 en 45 jaar oud te zijn. Iedereen die leidt onder stress kan vroeg of laat agressief verdrag vertonen in het verkeer. Onder agressief gedrag wordt namelijk niet alleen het fysiek op de vuist gaan met andere wegbestuurders verstaan. Het kan ook gaan over agressief rijgedrag, bijvoorbeeld inhalen op de pechstrook tijdens een file. Dit gedrag wordt door andere bestuurders ook als ‘agressief’ ervaren en kan leiden tot een verkeersboete.

Stress op het werk of thuis zorgt er enerzijds voor dat je geprikkeld in de auto stapt. Wanneer files, verkeersongevallen of wegenwerken je plannen dwarsbomen, kan er kortsluiting in je hoofd ontstaan. Het klinkt begrijpelijk, maar het is niet oké: op agressie in het verkeer staan hoge verkeersboetes van meestal enkele honderden euro’s tot een rijverbod of zelfs celstraffen.

Het probleem pak je best bij de kern aan: hoe kan je stress vermijden in het verkeer? Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt aandacht geschonken aan alternatieven voor Koning Auto:

 • Autovrije Zondag (met hippe initiatieven zoals Fly Over in Gent).
 • Strapdag: scholieren worden met de fiets of te voet naar school gebracht.
 • Het Autodeelsalon: autodelers vertellen over hun ervaringen.

Meer initiatieven zijn hier te vinden. De effecten van het bovenhalen van de fiets of gebruik te maken van het openbaar vervoer mogen er zijn:

 • Je houdt je gewicht onder controle door meer beweging.
 • Je slaapt beter: door beweging ben je meer ontspannen en val je gemakkelijker in slaap.
 • Je zelfvertrouwen krijgt een boost en je hebt minder last van neerslachtige gevoelens.

En uiteraard maak je minder kans op verkeersboetes! Dus wil je stress en verkeersboetes vermijden, doe dan deze week aan ‘autominderen’       .

Toch een verkeersboete in de bus? Bereken je boete met onze handige boetecalculator.  

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding:

Deel dit artikel