Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Wij ontwikkelden hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekenen 003 personen een verkeersboete!

Waar zijn er deze zomer alcoholcontroles?

Mensen op festival steken handen en bier in de lucht. Boetecalculator waarschuwt voor extra alcoholcontroles tijdens festivalzomer.

Waarom voert de politie tijdens de zomermaanden extra alcoholcontroles uit? Alcohol vergroot de kans op een ongeval aanzienlijk. De zomer staat natuurlijk in het teken van gezellig met vrienden op stap gaan, ergens op een groot scherm een WK-match volgen of een festival bijwonen. En daar vloeit best wat alcohol. Daarom focust de BOB-campagne die op 8 juni startte op voetbalsupporters en festivalgangers.
 

Waarom meer alcoholcontroles op wedstrijddagen?

Tijdens het laatste EK in 2016 was er een duidelijke stijging van het aantal letselongevallen na wedstrijden van de Rode Duivels. Een stijging van maar liefst 80% tegenover wedstrijdvrije dagen! Vooral binnen de 4 uur na het einde van de match was er een enorme piek van het aantal ongevallen waarbij de bestuurder onder invloed van alcohol reed.

Aangezien een kwart van de Belgen in een enquête van VIAS aangaf minstens 1 wedstrijd buitenshuis te willen volgen, voorziet de politie extra alcoholcontroles op wedstrijddagen.

Waarom meer alcoholcontroles bij festivals?

Uit andere cijfers van VIAS blijkt dat de helft van de bestuurders op zomerfestivals alcohol drinkt terwijl ze nog met de auto naar huis moeten rijden. “Er gebeuren tijdens de zomer elke dag twaalf verkeersongevallen waarbij een bestuurder onder invloed van alcohol is”, zo vertelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Om de oververtegenwoordigde groep van jonge bestuurders in de ongevallenstatistieken aan te pakken, zijn extra alcoholcontroles in de festivalperiode dus zeker op hun plaats.

Een ander initiatief om jongeren te sensibiliseren werd door minister Ben Weyts aangekondigd op de dag dat de zomerse BOB-campagne startte. Het betreft het verplicht terugkommoment voor jonge bestuurders met een simulatie van rijden onder invloed.

Hoe dragen organisaties hun steentje bij?

Wie graag als BOB een WK-evenement of festival bijwoont, moet natuurlijk een alternatief als alcoholvrij bier of mocktails aangeboden krijgen. En wat denk je van een alcoholvrij festival? Op zaterdag 12 mei was deze Belgische primeur weggelegd voor het Sun Tribe festival in Wommelgem. Onder het motto ‘No Shoes, No Booze, No Chitchat’ werd er nuchter en blootvoets gedanst op elektronische muziek.

Ben jij BOB op een festival waar wel alcohol geserveerd wordt? Deel dan je verhaal met de BOB Bende die je vast ergens ziet opduiken in het feestgedruis.

Wat als je toch ergens moest stoppen voor een van de vele alcoholcontroles? Ken jij je rechten bij een alcoholcontrole? En wat als je positief geblazen hebt? Bereken hieronder je boete met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Selecteer jouw overtreding: