Bereken zelf jouw verkeersboete!

Onze calculator berekent onmiddellijk de geldboete en/of het rijverbod die je mag verwachten. Samen met specialisten in het Belgisch verkeersrecht ontwikkelden wij hiervoor een algoritme dat rekening houdt met de omstandigheden van jouw overtreding en doen wij ook beroep op een database van meer dan 2500 uitspraken verkeersrecht.

Bereken nu jouw boete!
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Resultaat

Op dit moment berekent 001 persoon een verkeersboete!

Nieuwsoverzicht

Hardleerse wegpiraat krijgt 2x levenslang rijverbod

Rechtbank in Veurne nog vrij mild voor hardleerse wegpiraat met zwaar stafregister die ondanks levenslang rijverbod opnieuw dronken achter het stuur kroop.

Lees meer

 

Groen licht voor de supercomputer

Supercomputer regelt vanaf juni verkeerslichten in Antwerpen voor een betere doorstroming van het verkeer. Gedaan met nodeloos voor het rood licht staan!

Lees meer

 

Trager rijden = sneller thuis

Uit een studie van het BIVV blijkt dat sneller rijden geen tijdswinst oplevert. Integendeel! Een snelheidsovertreding levert je enkel een verkeersboete op.

Lees meer

 

Ook politie op jacht met slimme camera’s

Ook de politie gaat voortaan met slimme camera’s de baan op om wanbetalers van verkeersboetes uit het verkeer te halen tot de schuld vereffend is.

Lees meer

 

Verkeersboetes 5 procent duurder vanaf 1 mei

Op maandag 1 mei stijgen de tarieven voor de onmiddellijke inningen van verkeersboetes. Ze gaan omhoog met 5 procent. Wij geven graag even een overzicht.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen vastgesteld met superflitser

Vorige week woensdag tijdens de flitsmarathon stelde de politiezone Denderleeuw/Haaltert snelheidsovertredingen vast met een nieuwe NK7 superflitser.

Lees meer

 

Geflitst tijdens flitsmarathon? Boete!

Wie tijdens de voorbije flitsmarathon werd geflitst, mag een boete in de bus verwachten. Deze editie zal minstens 1,67 miljoen euro opleveren.

Lees meer

 

Flitsmarathon: nooit zo weinig snelheidsovertredingen

Tijdens de flitsmarathon afgelopen woensdag werden er nooit zoveel voertuigen gecontroleerd, maar werden ook nooit zo weinig snelheidsovertredingen begaan.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen: vandaag nieuwe flitsmarathon

Sinds deze ochtend 6 uur houdt de politie een nieuwe flitsmarathon: 24 uur lang controleren agenten of bestuurders geen snelheidsovertredingen begaan.

Lees meer

 

Sneller een verkeersovertreding door circulatieplan

Sinds het nieuwe Gentse circulatieplan begin deze maand in werking is getreden, begaan automobilisten gemakkelijker een verkeersovertreding.

Lees meer

 

Nainggolan blaast positief tijdens alcoholcontroles

De ochtend na de match tegen Griekenland werd Rode Duivel Radja Nainggolan tijdens alcoholcontroles betrapt met bijna 2 promille alcohol in het bloed.

Lees meer

 

Boete voor rijden onder invloed verminderd na donatie

Vorige zomer werd in Varsenare een man betrapt op rijden onder invloed. De boete werd uiteindelijk verminderd dankzij een donatie aan het Fonds Emilie Leus.

Lees meer

 

Extra alcoholcontroles tijdens Ronde van Vlaanderen

De politie hield tijdens de Ronde van Vlaanderen extra snelheids- en alcoholcontroles, om dronken bestuurders en snelheidsduivels uit het verkeer te halen.

Lees meer

 

195 bliezen positief tijdens Antwerpse alcoholcontroles

Bij recente snelheids- en alcoholcontroles, de zogenaamde Wodca-controleactie, bliezen 195 van de 9.111 gecontroleerde automobilisten positief.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen: mobiele trajectcontrole komt er

Er komt wel degelijk een systeem van mobiele trajectcontrole in Vlaanderen. Dit moet het hoge aantal snelheidsovertredingen naar beneden halen.

Lees meer

 

Openstaande verkeersboetes geïnd tijdens verkeersactie

De politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde samen met Vlabel een verkeersactie uit. Er werd voor 21.000 euro aan openstaande verkeersboetes geïnd.

Lees meer

 

Efficiëntere inning buitenlandse verkeersboetes

Vanaf deze zomer worden de verkeersboetes van buitenlandse automobilisten efficiënter geïnd, en dit dankzij het crossborderproject.

Lees meer

 

Slachtoffers krijgen geen cent na verkeersovertreding

Wie werd veroordeeld voor een zware verkeersovertreding moet 200 euro storten in het Slachtofferfonds. Slachtoffers zien daarvan echter nooit een cent.

Lees meer

 

Gent: meer snelheidsovertredingen, minder criminaliteit

Vorig jaar daalde in Gent de criminaliteit, het aantal snelheidsovertredingen steeg echter, en dit dankzij de onbemande camera’s en de superflitspaal Lidar.

Lees meer

 

Verkeersboete betalen nu ook met bankkaart in Antwerpen

De politie van Antwerpen maakt sinds kort gebruik van mobiele betaalterminals, waardoor overtreders hun verkeersboete kunnen betalen met de bankkaart.

Lees meer

 

Minder snelheidsovertredingen door aanpassen limieten

Automobilisten zijn voorstander van variabele snelheden op de autosnelwegen. Dit moet leiden tot minder snelheidsovertredingen en meer verkeersveiligheid.

Lees meer

 

Bijna helft vrouwen kreeg nog nooit een verkeersboete

Uit de Mobiliteitsbarometer van de VAB blijkt dat 47 procent van de vrouwelijke Belgische automobilisten nog nooit een verkeersboete kreeg.

Lees meer

 

Meer mannen dan vrouwen begaan verkeersovertreding

Uit recente onderzoeken blijkt dat mannen vaker een verkeersovertreding begaan dan vrouwen. Machogedrag en zichzelf overschatten liggen hier aan de oorzaak.

Lees meer

 

3 snelheidsovertredingen per dag door bussen De Lijn

De buschauffeurs van De Lijn begingen vorig jaar 1.110 snelheidsovertredingen, oftewel 3 per dag. Ze doen het wel beter dan de gemiddelde Vlaming.

Lees meer

 

Agent kreeg derde keer boete voor rijden onder invloed

Een politieagent uit Avelgem werd door de Brugse politierechtbank voor de derde keer veroordeeld tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed.

Lees meer

 

Handsfree bellen geen verkeersovertreding, maar onveilig

Uit een onderzoek van het BIVV blijkt dat het rijgedrag ook wordt beïnvloed door handsfree bellen. Dit is echter nog steeds geen verkeersovertreding.

Lees meer

 

Verkeersboetes om verkeersveiligheid te verhogen

Dankzij de goedkeuring van de programmawet voor het verkeersboetefonds worden verkeersboetes vanaf nu gebruikt om de verkeersveiligheid te verhogen.

Lees meer

 

Nieuwe flitspaal ziet elke verkeersovertreding

In Wallonië wordt binnenkort het nieuwe radarsysteem Mesta Fusion in gebruik genomen. Deze flitspaal zal elke verkeersovertreding kunnen registreren.

Lees meer

 

Boetes voor te hard rijden, maar geen tijdwinst

De geringe tijdwinst en de hoge boetes voor te hard rijden maken dat sneller rijden dan de geldende snelheidslimieten eigenlijk weinig voordelen heeft.

Lees meer

 

Meer snelheidsovertredingen in zone 30

De afgelopen 5 jaar begingen de Belgen steeds meer snelheidsovertredingen. Vooral de cijfers in de zone 30 zijn verontrustend.

Lees meer

 

Houten flitser stelt geen snelheidsovertredingen vast

In Nederename is er een houten flitspaal opgedoken. De bewoners zijn alvast enthousiast, aangezien er de laatste tijd veel snelheidsovertredingen gebeuren.

Lees meer

 

Laagste aantal positieve alcoholcontroles in 5 jaar

Tijdens de voorbije BOB-campagne had 2,26 procent van de bestuurders te veel gedronken. Dat is het laagste cijfer in 5 jaar tijd.

Lees meer

 

Geen boete betalen bij snelheidsovertreding in Luik

Bestuurders die een verkeers- of snelheidsovertreding begingen en hun boete niet hebben betaald, hoeven niet voor de politierechter te verschijnen.

Lees meer

 

‘Grote boodschap’ in combi tijdens alcoholcontroles

Tijdens alcoholcontroles vorig weekend in Leuven deed een bejaarde vrouw haar ‘grote boodschap’ in de combi. Zij mag zich verwachten aan een dure rekening.

Lees meer

 

Veel snelheidsovertredingen, maar flitsvuilbak afgevoerd

Slachtoffer van zijn eigen succes. De flitsvuilbak die bedoeld was om snelheidsovertredingen te meten, is afgevoerd om gevaarlijke situaties te vermijden.

Lees meer

 

Politie bevoegd om niet-betaalde verkeersboetes te innen

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken keurde een wetsvoorstel goed dat politiediensten de bevoegdheid heeft om achterstallige verkeersboetes te innen.

Lees meer

 

Opletten geblazen voor een verkeersboete via e-mail

Zij die een e-mail kregen van de politie met de aanmaning om een verkeersboete te betalen, moeten opletten. Criminelen proberen zo geld af te troggelen.

Lees meer

 

Geflitst aan overweg? Boete!

Infrabel is begonnen met de plaatsing van flitspalen aan overwegen. Wie aan een spooroverweg wordt geflitst, mag een boete in de bus verwachten.

Lees meer

 

File ontweken = zware verkeersboete in de bus!

Ondanks alle waarschuwingen stond er zaterdag op de E313 toch een monsterfile. Wie toen een overtreding beging, mag een verkeersboete in de bus verwachten.

Lees meer

 

Camera’s halen wanbetalers verkeersboetes uit verkeer

Sinds 1 januari kan de douane de wagen van álle wanbetalers in beslag nemen. Daarvoor worden speciale camera's met nummerplaatherkenning ingezet.

Lees meer

 

Extra alcoholcontroles in derde ‘weekend zonder alcohol’

De federale en lokale politie voerden in het derde ‘weekend zonder alcohol’ in het hele land extra alcoholcontroles uit.

Lees meer

 

Verkeersboete niet betaald? Douane neemt auto in beslag

De douane kan sinds 1 januari de wagen van álle wanbetalers in beslag nemen. Een machtiging van een beslagrechter is daarvoor niet meer nodig.

Lees meer

 

Meer snelheidsovertredingen, maar Belg wil meer controles

Uit de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête van het BIVV blijkt dat Belgen veel snelheidsovertredingen begaan, maar wel meer controles willen.

Lees meer

 

Nieuwe strategie alcoholcontroles is een succes

Tijdens de feestdagen werden de alcoholcontroles op een nieuwe manier uitgevoerd. Door plots op te duiken, is het bijna onmogelijk om eraan te ontsnappen.

Lees meer

 

Minder boetes te hard rijden voor Nederlanders

Nederlandse automobilisten kregen in de eerste helft van 2016 in België minder boetes voor te hard rijden, maar zijn wel koploper in andere verkeersboetes.

Lees meer

 

Alcoholcontroles oudejaar: 1 op 10 wil dronken rijden

Tijdens oudejaarsnacht worden er weer extra alcoholcontroles uitgevoerd. Toch wil bijna 8 procent nog steeds dronken achter het stuur kruipen.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen: in 2018 overal trajectcontrole

Tegen 2018 komen er op bijna alle Vlaamse snelwegen trajectcontroles, en dit om het aantal snelheidsovertredingen te doen dalen.

Lees meer

 

Nog steeds verkeersboetes ondanks arrest van Cassatie

De politierechtbanken leggen het arrest van het Hof van Cassatie gewoon naast zich neer. Daardoor komen de verkeersboetes niet in het gedrang.

Lees meer

 

Persbericht: 21% van verkeersovertreders niet van plan rijgedrag aan te passen na boete

Uit een grootschalig onderzoek van onze website blijkt dat 21% van de verkeersovertreders niet van plan is zijn rijgedrag aan te passen na een boete.

Lees meer

 

BOB-campagne: aantal alcoholcontroles opgevoerd

Vorig weekend stak de huidige BOB-campagne een tandje bij. Er werden aanzienlijk meer alcoholcontroles uitgevoerd.

Lees meer

 

Boetes te hard rijden onwettig? Politie blijft flitsen!

De boetes voor te hard rijden mogen dan al onwettig zijn, de agenten krijgen voorlopig geen nieuwe richtlijnen opgelegd en snelheidscontroles gaan door.

Lees meer

 

12.408 automobilisten krijgen boete voor vluchtmisdrijf

Vorig jaar werden 12.408 automobilisten veroordeelt tot het betalen van een boete voor vluchtmisdrijf, een rijverbod en/of een gevangenisstraf.

Lees meer

 

Elke verkeersboete op basis van nummerplaat onwettig

Elke verkeersboete die een agent uitschrijft op basis van een nummerplaat, zonder dat hij de automobilist ook heeft tegengehouden, is onwettig.

Lees meer

 

BOB-campagne: geen alcoholcontroles door stakingen?

Politievakbond NSPV diende een verzoek tot staking in. Daardoor komen de geplande alcoholcontroles tijdens de eindejaarsperiode mogelijks in het gedrang.

Lees meer

 

Boete voor rijden onder invloed 400 euro duurder

Wie vanaf 1 januari door de politierechter wordt veroordeeld tot betaling van een boete voor rijden onder invloed, zal dieper in de buidel moeten tasten.

Lees meer

 

Alcoholcontroles: Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen

In het kader van de Verkeersveilige Nacht werden in gans Oost-Vlaanderen alcoholcontroles georganiseerd, ook in de politiezone Deinze-Zulte.

Lees meer

 

Snelheidsovertredingen goed voor 9.300 boetes per dag

In de eerste helft van dit jaar begingen alle automobilisten samen net geen 1,7 miljoen snelheidsovertredingen, oftewel zo’n 9.300 boetes per dag.

Lees meer

 

Verkeersboetes niet-betalers 35 procent duurder

Het innen van verkeersboetes zal op een andere en eenvoudigere manier gebeuren. Bovendien zullen de nog te betalen boetes stijgen met 35 procent.

Lees meer

 

Verkeersboete bij meer dan 70 km/h buiten bebouwde kom

Vanaf 1 januari wordt 70 km/h de norm buiten de bebouwde kom. Het is dus opletten geblazen, als je een verkeersboete wil vermijden.

Lees meer