Houten flitser stelt geen snelheidsovertredingen vast

In Nederename is er een houten flitspaal opgedoken. De bewoners zijn alvast enthousiast, aangezien er de laatste tijd veel snelheidsovertredingen gebeuren.
  • In Nederename, deelgemeente van Oudenaarde, staat sinds kort een houten flitspaal.

  • Bewoners willen dat deze blijft staan, omdat er in de straat heel wat snelheidsovertredingen gebeuren.

  • Volgens de stad moet de flitspaal verdwijnen als deze op openbaar domein staat.

In de Robert De Preesterstraat in Nederename, deelgemeente van Oudenaarde, staat er plots een valse flitspaal. Niemand weet wie dit houten exemplaar daar heeft geplaatst. De bewoners zien er echter wel het nut van in en willen dat de paal blijft staan. Er gebeuren namelijk te veel snelheidsovertredingen. Maar volgens burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) moet de flitspaal worden verwijderd als deze staat op openbare grond.

Mysterieuze houten flitspaal

De mysterieuze flitspaal staat ter hoogte van het speelpleintje, ongeveer halfweg de Robert De Preesterstraat. Vanop afstand ziet de flitspaal er best ‘echt’ uit, maar eenmaal je dichterbij gaat kijken, is duidelijk te zien dat het om een houten exemplaar gaat, gemonteerd op een metalen paal. Vreemd genoeg mist deze flitspaal zijn effect niet. Automobilisten gaan er zelfs voor remmen. Vermoedelijk heeft een buurtbewoner hem daar geplaatst, omdat hij het beu was dat er in de straat zo snel wordt gereden.

De Robert De Preesterstraat is een sluipweg tussen de Nederenamestraat en de Oudstrijdersstraat. Veel wagens snijden er een hoek af. Het gaat om automobilisten met veel haast die zich niets aantrekken van de snelheidslimiet van 50 km/h. Was het een echte flitspaal, dan had hij al heel wat bestuurders geflitst. De politie controleerde er zelfs al met de beruchte flitsvuilbak, en die moet zeker heel wat snelheidsovertredingen hebben vastgesteld.

Weinig klachten snelheidsovertredingen

Of de houten flitspaal mag blijven staan, valt nog te bezien. Stad Oudenaarde moet eerst nakijken of deze niet op openbaar domein staat. Is dat het geval, dan kan hij daar niet blijven, hoe goed de bedoelingen ook mogen zijn. Wie iets wil plaatsen op openbaar domein, moet daar namelijk toestemming voor vragen. Burgemeester De Meulemeester heeft de politie de opdracht gegeven om de zaak te onderzoeken. Hij voegt er ook aan toe dat hij vanuit de straat nog niet veel klachten heeft ontvangen over snelheidsovertredingen.

Boetes voor snelheidsovertredingen kunnen hoog zijn. Wil je graag weten hoe hoog jouw boete zal zijn, dan kan je die laten berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 4594 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!