Nieuwe A11: geen flitspalen, wel al bestuurders geflitst.

Op de nieuwe A11 tussen Knokke en Brugge gelden verschillende snelheidsbeperkingen. Boetecalculator waarschuwt voor snelheidsovertredingen.
  • Amper enkele minuten na opening nieuwe A11 al bestuurder aan de kant gezet.

  • Op het nieuwe traject gelden verschillende snelheidsbeperkingen.

  • De politie zet mobiele camera’s in ter controle.  

Hoewel de nieuwe A11, de snelste weg tussen Knokke en Brugge, nog niet werd opgenomen in de meeste gps-toestellen, hebben de meeste bestuurders deze weg al gevonden. Meer zelfs: door het ontbreken van flitspalen op deze nieuwe route, laten heel wat bestuurders er zich verleiden tot het begaan van een verkeersovertreding. Vanaf deze week wordt er echter komaf gemaakt met snelheidsovertredingen. Wie het gaspedaal te diep induwt, kan worden geflitst door mobiele camera’s.

 

Amper enkele minuten nadat het verse asfalt toegankelijk werd gemaakt, zette een politiepatrouille al een bestuurder aan de kant die het niet te nauw nam met de verkeersregels. Je mag er dan ook zeker van zijn dat een verkeersovertreding op de nieuwe verbindingsweg tussen Brugge en Knokke-Heist niet ongestraft zal blijven. De politie benadrukt bovendien dat er op het 12 kilometer lange traject verschillende snelheidsbeperkingen gelden.

 

De meeste kans om geflitst te worden, heb je vermoedelijk bij de ophaalbruggen. Daar gaat de weg immers over naar een gewone autoweg en geldt er dus een snelheid van 90 km/uur in plaats van 120 km/uur. Die aanpassing heeft vooral te maken met de aanwezigheid van verkeerslichten, wat op een autosnelweg uiteraard verboden is. Wie een verkeersovertreding en de bijhorende snelheidsboete wilt vermijden, kan zich hier dus best bewust van zijn.

 

Op maandag 4 september gingen de ophaalbruggen voor de eerste keer open tijdens de ochtendspits. Hoewel dit een file van enkele honderden meters veroorzaakte, verliep alles relatief vlot. De beweegbare brug over het Boudewijnkanaal gebruikt de nieuwste technologieën om wegverkeer en scheepvaart op elkaar af te stemmen. De brug gaat dan ook vrij snel omhoog en omlaag om hinder en files te beperken tot het absolute minimum.

 

“Onze motopatrouille zette de eerste dagen na de opening al een bestuurder langs de kant die aan een veel te hoge snelheid reed.”, meldt de wegpolitie nog. Aangezien de A11 pas is aangelegd en er nog geen flitscamera’s staan, denken heel wat mensen dat er geen controle is. Maar er zal wel degelijk geflitst worden. Niet enkel wie een snelheidsovertreding begaat, wordt aangepakt. Ook voor een andere verkeersovertreding houdt de wegpolitie de ogen en cameralens open. 

 

Werd je zelf al geflitst op de nieuwe A11 of beging je een andere verkeersovertreding? Bereken je boete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 1921 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!